wtorek, czerwca 24

Płatki ryżowe na II śniadanie


SKŁADNIKI :
-banan
-5 łyżek płatków ryżowych
-rodzynki
-cynamon
-imbir
-skórka z cytryny
-opcjonalnie brązowy cukier lub miód

PRZYGOTOWANIE:

Na gotujące się 1,5 szklanki wody dodać szczyptę soli i troszkę startego świeżego imbiru oraz skórki z cytryny. Wrzucamy 5 łyżek płatków ryżowych i gotujemy 5 minut lub 2 jeśli są to płatki błyskawiczne, cały czas mieszamy.
Do szklanki wykładamy łyżkę płatków ryżowych, łyżeczkę rodzynek i trochę pokrojonego w kostkę banana następnie znowu łyżkę płatków ryżowych, łyżeczkę rodzynek i tak dalej...
Ostatnią warstwę posypujemy cynamonem i odrobiną brązowego cukru.
Świetne drugie śniadanie ! 



Kasia Chudziak Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz