niedziela, lipca 13

Imbirowe placki żytnie z twarożkiem i masłem orzechowym


Potrzebne nam będą :
-śmietana
-woda
-mąka żytnia do wypieków
-cukier brązowy
-twarożek
-masło orzechowe
-imbir (u mnie 3 łyżeczki i były bardzo imbirowe) 
-olej/oliwa (u mnie olej z ryżu) do pieczenia




Placki:


2 białka ubić na piankę dodać 1 żółtko, szklankę mąki żytniej do wypieków, 2 łyżki śmietany, 3/4 szklanki wody oraz imbir i szczyptę cukru brązowego 


Piec jak każde placuszki najlepiej pod przykryciem ok 1 min z każdej strony


Twarożek:


-twarożek

-1 żółtko
-masło orzechowe
-brązowy cukier
+można dodać sezam

Wszystko wymieszać i nakładać na placki 






Kasia Chudziak Web Developer

Morbi aliquam fringilla nisl. Pellentesque eleifend condimentum tellus, vel vulputate tortor malesuada sit amet. Aliquam vel vestibulum metus. Aenean ut mi aucto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz